Expoziții virtuale

CELE MAI RECENTE

Nou
Onisifor Ghibu
decembrie 2022

O evocare, în prag de aniversare a 104 ani de la înfăptuirea Marii Uniri, a uneia dintre figurile proeminente ale acestui Moment Astral al Neamului Românesc, acad. Onisifor Ghibu (1883-1972), de la a cărui trecere la Domnul s-au împlinit anul acesta 50 de ani, iar anul viitor se vor împlini 140 de ani de la naștere.

Mai mult


Contribuția Întorsurenilor la Marea Adunare de la Alba Iulia, la 1 decembrie 1918
decembrie 2022

Activitatea oamenilor de cultură din zona Întorsurii Buzăului se încadrează, prin finalitatea ei, în rândul factorilor care au contribuit la realizarea idealului de unitate. Preoții și dascălii vremii din Întorsura Buzăului, Sita Buzăului, Barcani și Vama Buzăului, în calitate de lideri ai comunităților pe care le păstoreau și le educau, au avut un rol important în păstrarea identității și culturii românilor și s-au aflat în primele rânduri și în vâltoarea evenimentelor care au pregătit, la nivel local, marele act istoric de la 1 Decembrie 1918.   

Mai mult
Image


Oina din bătrâni
mai 2022

Expoziţia prezintă fotografii inedite, imagini-document de arhivă, înglobând o parte importantă a rezultatelor pe care Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni le-a obținut în urma celor 10 ani de cercetare și documentare a jocului de oină,  unul dintre cele mai vechi jocuri tradiţionale din România, practicat în Tările Române începând din secolul al XIV – lea şi considerat în prezent sportul naţional al românilor. Începând din anul 1932 jocul tradiţional de oină a evoluat şi a fost organizat într-un sport competiţional (oina în 11 jucători) în cadrul Federaţiei Române de Oină (FRO).

Mai mult


Marile Bătălii ale Primului Război Mondial. Campania 1916. Apărarea Bucureștiului pe crestele Carpaților de Curbură
decembrie 2021

Șase trecători. Sute de kilometri de tranșee. 250000 de soldați. Zeci de mii de obuze explodate. Sigur nu vei mai privi la fel excursiile la Predeal sau Fundata.

În toamna anului 1916, în trecătorile Carpaților de Curbură s-au purtat lupte violente între armatele Puterilor Centrale și trupele române pentru controlul celor mai scurte drumuri spre București.

Parteneri: Muzeul Municipiului București.

Mai mult
This image for Image Layouts addon


Dacii din estul Transilvaniei
decembrie 2021

O întâlnire cu Dacii din estul Transilvaniei într-o expoziție outdoor de grafică și colaj fotografic organizată la Palatul Suțu. Vă invităm să descoperiți ce ascund pădurile dese din Carpații de Curbură, așa cum reiese din cele mai noi cercetări arheologice realizate prin tehnologia LiDAR, să aflați cum modelau dacii munții prin proiecte ample de terasare artificială, sau să admirați arta tezaurelor de argint îngropate la marginea marilor mlaștini de pe valea Oltului Superior și a Râului Negru.

Parteneri: Muzeul Municipiului București, arhiva media ,,Aurul și Argintul antic al României’’ a Muzeului Național de Istorie a României

Mai mult

EXPOZIȚII VIRTUALE

Click pe poster pentru mai multe detalii
Image
garzi.jpg
Image
Image
Image
Image
personalitati.jpg